Probleempaarden

Weer een stap durven zetten in de goede richting

Een probleempaard is een paard die erg gevaarlijk en ongewenst gedrag vertoont. Dit kan een gevaar zijn voor jezelf, je stalgenoten en ook voor het paard zelf. Deze paarden hebben hulp nodig, omdat ze handelen uit zelfbescherming en angst en zelf niet weten hoe ze hun gedrag moeten veranderen. Als het probleem niet onder handen wordt genomen kan het alleen maar erger worden. Hoe sneller je het paard laat helpen hoe beter! 

Deze paarden moeten weer vanuit de basis nieuwe normen en waarden meekrijgen zoals respect en vertrouwen. Met meerdere sessies pakken we het probleem bij de kern aan en werken we elke keer stap voor stap toe naar een positief einde. Dit zonder gebruik te maken van angst of forcerende hulpmiddelen. Het doel is om het paard ons weer te laten vertrouwen en respecteren zodat het weer liefdevol en gewillig wil samenwerken met de mens.

Ook ontdekken we wat dit probleem mogelijk heeft veroorzaakt en ik zal je leren wat jijzelf kunt doen om in de toekomst niet weer tegen hetzelfde probleem aan te lopen. Bespaar jezelf en je paard een hoop ellende, tijd en geld en laat hem helpen door iemand die met alle geduld en liefde aan de slag wil gaan met jouw paard zodat jullie samen weer veilig verder kunnen!