Over Stal Blau

Hoi! Ik ben Zé, eigenaresse van Stal Blau. In 2018 heb ik de stap gemaakt om mijn droom te verwezenlijken: een eigen hippisch bedrijf beginnen. Ik ben opgegroeid in een kunstzinnig ondernemersgezin in Egmond, dicht bij de duinen en het strand. Daar is mijn liefde voor de natuur en dieren begonnen. Als klein meisje wilde ik het liefst altijd buiten bij dieren in de buurt zijn. Later in mijn jeugd kwam ik in contact met paarden. Deze dieren spraken mij zo aan, ik wilde ze heel graag leren begrijpen. Toen is het balletje gaan rollen. Na vele jaren ervaring met paarden wilde ik van mijn passie mijn beroep maken.

In 2016 zijn we met het gezin verhuisd naar Callantsoog waar mijn ouders het jutters en kunst-museum zijn begonnen en ik samen met mijn 4 paarden ben gestart met Stal Blau. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het correct trainen en beleren van paarden. Mijn Doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen met de training, communicatie en omgang met paarden. Dit doe ik op een rustige, doelgerichte en empathische manier die voor het paard en eigenaar makkelijk te begrijpen is.

In 2017 heb ik het Militair ruiterbewijs behaald en was actief in de militaire ruitersport. Door de unieke ligging van Stal Blau ben ik gestart met strandritten verzorgen op mijn eigen paarden. Ook voor mensen zonder rijervaring! Zo hoop ik zoveel mogelijk mensen in contact te laten komen met deze geweldige dieren en ze te laten zien dat deze dieren het verdienen om goed behandeld en begrepen te worden.

Ook geef ik workshops over self-improvement en non-verbale communicatie. Zo help ik nog meer mensen beter te communiceren en meer over zichzelf te begrijpen met behulp van de paarden.

Op een natuurlijke manier paarden houden

Onze paarden staan 24-7 buiten in een actieve paddock. Daardoor worden ze aangezet tot bewegen en kunnen ze hun natuurlijk ritme volgen, wat erg goed is voor hun fysieke en mentale gezondheid. Ze hebben meer vrijheid dan in het klassieke idee van "een stal". Ook krijgen ze onbeperkt ruwvoer en daarnaast biologische bijvoeder zoals vitaminebrok en luzerne. Water kunnen ze drinken uit de sloot naast het natuurgebied of uit een ton met kraanwater/regenwater en ze kunnen ook zelf kiezen of ze overdekt willen staan. In de zomer staan de paarden overdag op het weiland en in de winter staan ze zo veel mogelijk zonder dekens in de paddock. Zo proberen we ze zo natuurlijk mogelijk te houden zodat ze zich echt goed voelen.