Strandritten

Wegens omstandigheden zijn bijna alle diensten van Stal Blau (waaronder strandritten en rijlessen) voor onbepaalde tijd niet meer beschikbaar

Rijlessen en coaching op locatie gaan wel door

Heb je zin in paardrijden over het mooie strand van Callantsoog? Beginners en gevorderden kunnen bij ons met begeleiding strandritten maken. Ook als je nog nooit op een paard hebt gezeten kun je te paard over het strand! Strandritten zijn één op één waardoor je persoonlijke aandacht krijgt en op je eigen tempo kunt paardrijden. Onze paarden zijn vrolijke en blije paarden die op een zo natuurlijk mogelijk en diervriendelijke manier gehouden worden. Stal Blau ligt direct achter de duinen dus je bent in 5 minuten met je paard op het strand!

Je kunt kiezen uit één van deze mogelijkheden:

De prijzen zijn inclusief persoonlijke begeleiding en de huur van een paard. De tijd van poetsen en op- en afzadelen worden niet meegerekend. Het hele jaar door kun je op afspraak paardrijden. Het is aan te raden ruim van tevoren te boeken wegens drukte.

Strandrit in stap van 3/4 uur + kennismakingsles* van 1/4 uur.

Aanbevolen voor onervaren ruiters en voor ruiters met een beetje ervaring.
De begeleiding loopt mee over het strand en houdt de paarden vast tijdens de strandrit.

Tijd: 07:30 of om 18:00 uur.

85,- p.p.

Strandrit +  kennismakingsles*

Aanbevolen voor gevorderden en vergevorderden.

Tijd: 07:30 of om 18:00 uur.

100,- voor 1 persoon en 150,- voor 2 personen**

**Deze strandrit is tijdelijk alleen voor 1 persoon beschikbaar.

Strandrit op maat!

Heeft u speciale wensen? Denk aan wandelen, zonder zadel rijden, met twee kinderen op één paard, een fotoshoot, enz. Neem dan contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.

*De kennismakingsles is om kennis te maken met je paard en om te wennen aan de manier van rijden voordat je een buitenrit gaat maken. Bij vergevorderden kan de kennismakingsles wat korter van duur zijn dan staat aangegeven, en gaan we dus langer naar het strand 😉

Voor de strandritten geldt:

Beginners worden begeleid over het strand en gaan alleen in stap. Eerst rijden we even in de bak om te wennen en gaan daarna het strand op. Als je ook in draf wilt kan dat ook, dan wordt je te paard begeleid over het strand. Je ‘stuurt’ het paard dus niet zelf.

Gevorderden kunnen na een kennismakingsles met begeleiding het strand op. Op het strand kun je dan in je eigen tempo in stap, draf of galop.

Vergevorderden rijden eerst even in de bak om aan het paard te wennen, en gaan dan met begeleiding het strand op. Op het strand kun je dan in je eigen tempo in stap draf, galop en harder.

Kennismakingsles

Het is prettig als je voor een strandrit het paard waar je op gaat rijden al een beetje kent. Je wilt tenslotte met volle teugen genieten van een mooie strandrit! Daarvoor is er de kennismakingsles. Je wordt gekoppeld aan een paard, verzorgt hem en zadelt zelf op en gaat vervolgens in de bak met hem rijden. Er wordt uitgelegd wat het karakter van het paard is en hoe hij het best reageert op hulpen.

Wat je kunt verwachten

Wanneer je een afspraak maakt om paard te rijden geef je door hoe goed je kunt rijden, hoeveel uur je op een paard hebt gezeten en wat je graag wilt doen. Op de dag dat je gaat rijden, poets en zadel je je paard zelf. Als je dat nog nooit gedaan hebt of nog niet zo vaak, leert je begeleider dat aan je. Alles wordt in jouw eigen tempo gedaan en wat je niet weet wordt je geleerd. Als je een strandrit gaat maken, rijden we in 5 minuutjes naar het strand, dit is uniek! Dat komt omdat Stal Blau direct achter de duinen ligt. Na het rijden verzorg je het paard weer zelf: afzadelen, hoeven krabben, poetsen of afsponzen en natuurlijk je paardje even verwennen met een knuffel en wat lekkers. (Als je iets lekkers wilt meenemen voor het paard waarop je gaat rijden, neem dan een gewassen appel, peer of wortel mee ;))

Handig om te weten

• 3 april t/m 31 mei op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur en 1 juni t/m 30 september van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur is het bijbehorende Juttersmuseum geopend. Klik hier voor meer inforamtie over het juttersmuseum

•Toilet is aanwezig

•Trek laagjes kleding aan die comfortabel zitten, een lange broek, lange sokken en dichte schoenen.

•Een Cap kun je gratis lenen.

Belangrijk!

Strandritten zijn voor de eigen veiligheid onder begeleiding. De begeleider is in het bezit van een Militair ruiterbewijs en beschikt over de nodige EHBO vaardigheden. Het dragen van een cap en dicht schoeisel is verplicht. Dit alles ten behoeve van de veiligheid voor mens en dier. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel, daarom is het maximaal gewicht van een ruiter 85 kilogram. Voor het rijden moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Houd er rekening mee dat paarden onvoorspelbare dieren zijn die door hun grootte en gewicht gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Het berijden en de omgang met paarden brengt altijd risico’s met zich mee en is daarom op eigen risico.

Annuleringen

Als je de strandrit kosteloos wilt annuleren kan dat maximaal 24 uur voor de geboekte strandrit. Eerder melden wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld. Doe je dit later of niet, dan ben je Stal Blau een vergoeding verschuldigd voor het wachten en de reservering. Dit is te lezen in de algemene voorwaarden. Als er van de kant van Stal Blau, wegens omstandigheden de afspraak niet door kan gaan door bijvoorbeeld; persoonlijke omstandigheden of heel slecht weer, wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen en krijg je het volledige bedrag terug of wordt de afspraak kosteloos verzet naar een andere datum als dat mogelijk is.

De omgeving

Stal Blau ligt direct achter de duinen in het natuurgebied De zandpolder. Dit is een gebied speciaal gemaakt voor vogels om te foerageren en te nestelen. Perfect om een mooie wandeling te maken!
In Callantsoog kun je volop genieten van de natuur. Er is een prachtig weidevogelgebied aangelegd en er is een mooi bos, weidse polders, een natuurpark (het zwanenwater) met de grootste duinmeren van de wereld (!!), hoge duinen en natuurlijk het strand! Callantsoog is een gezellig en knus dorpje met een levendige sfeer in de zomer. De ideale bestemming als je er eens lekker tussenuit wilt.