Zadelmak maken

Een nieuwe ontdekkingsreis voor jouw jonge paard

In de eerste fase van het zadelmak maken wordt er gewerkt aan vertrouwen en respect. Hier komt nog geen zadel aan te pas. Alleen een simpel touwhalster en een leadrope. Door middel van grondwerk wordt het paard geleerd te wijken voor druk, en aanraking over zijn hele lijf te accepteren. Pas als het paard alles volledig accepteert, en luistert naar de aanwijzingen van zijn begeleider, kunnen we verder. 

In de tweede fase laten we het paard kennis maken met het dekje, singel en zadel. Daarna met het accepteren van het gewicht en bewegingen van de ruiter. Het paard is dan zadelmak en er kan nu begonnen worden met het inrijden.

Inrijden
Als het paard de ruiter op zijn rug accepteert wordt het tijd dat hij leert hoe hij/zij beter met teugel, been, zit en stemhulpen om moet gaan. Het inrijden kan gedaan worden met of zonder bit. Als het paard is ingereden kan het stap, draf, galop en een paar passen achterwaarts onder de ruiter.

Doorrijden
Tijdens het doorrijden wordt er gewerkt aan de verfijning van de hulpen en leert het paard de ruiter beter te dragen. Het paard kan hierna verder opgeleid worden in jouw gekozen discipline.

Het zadelmak maken, inrijden en doorrijden kan op eigen locatie plaatsvinden als daar de faciliteiten voor aanwezig zijn.
Bel naar 0612824739 of mail naar info@stalblau.nl voor het bespreken van de mogelijkheden of het maken van een afspraak.